ילדים בשיר הכבוד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/07/13 14:45 כא באב התשעג

שאלה

כבוד הרב שלום,

האם יש בהלכה התייחסות לכך שכאשר ילד שר בבית הכנסת את שיר הכבוד ("אנעים זמירות") ראוי שיהיה זה ילד בעל קול ערב, או משהו דומה לזה? אבקש להדגיש כי שאלתי נוגעת דווקא לתכונות המוסיקליות של הילד.

בברכה,

יעקוב

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הרב דוד לאו בתשובה שלו' כותב על שיתוף ילדים: "...זה יתן להם הרגשה טובה ורצון ליטול חלק בתפילות בית הכנסת".
מכאן שאין ענין להקפיד על המנגינה, ודאי לא על איכות הקול של הילד. צריכים להיות גמישים וידידותיים עם הילד כדי לאפשר לו כאמור להרגיש טוב ולהשתתף בתפילות בית הכנסת (בענין המילים חייבים כמובן להקפיד שלא יאמרו דברי תפלים).

עיין
http://www.moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=125530