יישוב הארץ בשעת סכנה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/03/20 01:03 כו באדר התשפ

שאלה

האם זו מצווה לגור במקום בו יש סכנה משום מצוות יישוב הארץ או שזה אסור כיוון שזה סכנת נפשות וצריך לגור במקום בטוח יותר?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בודאי שאין מצוה על אדם פרטי למסור את הנפש על יישוב ארץ ישראל, אלא א"כ זה כלול במלחמה אבל ללא מלחמה אין מצווה למסור נפש. אבל אם המקום המדובר מגיעים לשם סוחרים, א"כ זה מוגדר מקום שהסכנה לא גדולה, והראיה שהסוחרים באים לשם, ועל כן זה לא מוגדר כמקום סכנה, אבל אם הסוחרים כבר לא באים לשם אז צריך לבדוק.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ