יישוב ארץ ישראל ביישובים חילוניים שננטשו

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/08/02 09:32 ג באלול התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום רב!

היום ג' באלול יום פתיחת הלימודים בישיבות ההסדר והגבוהות ויום פטירת הרב קוק. היום אני וחבריי מקימים ישיבה בבקעת הירדן ביישוב גיתית שלפני שנה נעזב בידי יותר מחצי מהמשפחות (!). אנחנו בתור בוגרים באים להקים שם מקום לימוד תורה. שאלתי היא האם ישנה בעיה מסויימת שאנשים דתיים כמונו באים , מקימים מקום תורה, ומיישבים יישוב חילוני שדעות אנשיו לא כדעתינו? בעיות הלכתיות עם אנשי היישוב עצמם?

תשובה

בס"ד

יש בזה מצווה עצומה. אין שיעור להארכת מצווה זו כמה היא גדולה.
אין בזה שום בעיה רק צריך להזהר מהשפעה שלילית של הלבוש החשוף שלצערינו אחינו החילונים לא מבינים עד כמה הוא מזיק להם ולנו. וגם כשהם מבינים - אין להם כוח למחות כי זה דבר שנעשה כהיתר ומי שמוחה בהם על זה נחשב אמיץ במיוחד.

על כן יש להזהר מכך במיוחד ולהרבות אהבה ואחוה שלום ורעות. שלא יווצרו שתי קבוצות ח"ו רק קבוצה אחת. וכמובן יש להזהר ממה שאמרתי ודומהו (טלויזיה, שירים בציבור וכד')

ה' יברך אתכם אלף פעמים.