ייעוץ על ידי קבלה

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 11/05/02 18:01 כט באייר התשסב

שאלה

ברדיו האזורי ישנה תוכנית בה אדם פותר לאנשים את בעיותיהם ע"י פתיחה בקבלה. האם הדבר מותר?

תשובה

ב"ה י"ד סיון תשס"ב

ליעל שלום!

אינני מכיר תכנית זו, אבל לפי מה שאת מתארת מדובר על פתרון בעיות דרך הרדיו, וזה נראה כתכנית בה על פי שמו של אדם או צורת דיבורו פותרים את בעיותיו. זה נראה לי סוג של כישוף, ובאופן כללי התורה מרחיקה אותנו מלהשתמש באמצעים מעין אלו. רובם הם הבל וריק, וגם אם יש משהו בחלק מהם אין דרכה של תורה להזדקק להם. רצוי ללכת להתייעץ עם תלמיד חכם מוכר, ולעשות זאת בפגישה ישירה ולא באמצעים כאלו.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת