ייעוץ ועזרה הדייטים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 25/06/11 22:58 כג בסיון התשעא

שאלה

שלום ותודה מראש..

אני בת 25 נפגשת כבר הרבה שנים עם בחורים למטרת נישואים.

נחלתי כבר לא מעט נסיונות ואכזבות..

לפני כחודשיים נפגשתי עם בחור בן 28 , שגם הוא עבר כבר לא מעט דברים (בניהם ביטול ארוסין)

היה לנו ממש שמח וטוב, וכבר הרגשתי ממש הקלה והנה יש לי מישהו שמעניק לי הרבה ביטחון ושמחת חיים.

אבל ככל שהעמיק הקשר צצו ועלו הפערים בננו במישור הדתי רוחני, כאשר אני הרבה יותר "דוסית" ממנו.. גם בקטע היותר טכני לכאורה (תפילות, ברכות וכ"ו) וגם במישור הרוחני.

הוא היה ביניש אבל הדרך הארוכה שעברה מאז- שינתה דברים.

היה לי מאוד קשה עם זה - וזה איכזב אותי בכל פעם שזה עלה מחדש, השתדלתי שלא לומר יותר מדי אך חשתי אכזבה ושאני מוותרת ומתפשרת על משהו שמאוד חשוב לי.

הוא מצידו ידע את זה והיה לו קשה להבטיח שמשהו ישתנה במהלך הזמן..

הוא טען שלמרות שלא אמרתי שידרתי שאני לא מרוצה,

בנוסף הוא הוסיף כל הזמן שאני לא גורמת לו את התחושות שהיה רוצה להרגיש, "פרפרים בבטן" כהגדרתו.

אחרי חודש וחצי של קשר אינטנסיבי נפרדנו.

עכשיו אני ממש מתגעגעת ומצטערת, אבל אני מרגישה שלא נכון לוותר על עולם רוחני..

השאלה אם אפשר להתגבר על פערים רוחנים שכאלה?

ואם כן איך אפשר להרגיש שלא ויתרת והתפשרת,

אני אובדת עיצות ולא יודעת מה לעשות?

אני כבר לא כ"כ קטנה ולהרגיש כ"כ טוב עם משהו זה לא מובן מאליו.

תודה רבה

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אני מבין את תחושת הפיספוס שסוף סוף יש משהו שמעניק בטחון ושמחת חיים וזה חומק, גם אם מסיבות רציניות.

הגעגוע מובן,

אבל "מצטערת" - אני פחות מבין,

לא עשית שום דבר שאינו ראוי, זה שאת ברמה רוחנית מסוימת ומעונינת בבחור מתאים ולא שנשחק עם הזמן זה מאוד לגטימי,
אולי מבחינה סטטיסטית זה מקטין את הסיכוי המספרי למצא בחור כזה, אבל בכל זאת לכל בחורה יש את הצפיות הבסיסיות לזוגיות שהן לגיטימיות, הרי לא מדובר על "רשימת מכלת"!

לא נראה לי שאת צריכה להסתיר או להנמיך את הקומה הרוחנית שלך לקראת המפגשים הבאים, אדרבא לפנות בתפילה לבורא עולם שימציא לך את הבחור המתאים גם מבחינה רוחנית, שיש בבקשה כזו גם רצונו של בורא עולם.

בספר חסידים כתוב שאם אדם מתפלל על צרכים רוחניים, הגם שאינו ראוי לכך ה' שומע תפילתו,

אני מניח שזה לא ענין אוטמתי שכל מה שמבקשים מקבלים, אלא הכוונה שאם הבקשות הם רוחניות פחות בודקים בציציותיו של האדם אם מגיע לו או לא.

לכן אין לך להצטער אלא להתמלא בשמחה שיש לך נטיה רוחנית ומאת ה' תשאלי את בקשתך,

בברכה,

דני ארגמן