ייעוץ והדרכה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 15/04/16 07:52 ז בניסן התשעו

שאלה

שלום הרב

מה עושים אם בעלי לא מוותר על ליל הסדר אצל ההורים שלו כבר כמה שנים ברצף שאנחנו שם ואני מרגישה שאני לא מסוגלת יותר רוצה ללכת גם להורים שלי שגרים במושב ואנחנו בנצרת. הוא טוען שאצלי הסדר לא יראה כמו סדר לפי ההלכה, בעיקרון אצלי זה בית חוזר בתשובה והאחים שלי לא דתיים, מבחינת ההלכה זה נכון שאסור לעשות אצל ההורים שלי את הסדר בגלל שלטענתו "אין צורה" שמה וכל אחד מחלל ולא מקפידים על דברים שם, יש לנו מריבות גם על שבתות אבל גם בחגים כמעט את כולם אני חייבת להסכים לעשות אצלו בגלל שהוא רגיל להורים שלו.

אמרתי לו אפשר ללמד אותם ולגרום להם להתחזק ומה שלא טוב נשנה, אבל הוא לא מוכן ואני לא מוכנה ללכת אליו לסדר, יש לנו ילדים קטנים ואם לא תהיה ברירה אנחנו נתפצל כי לי נמאס לעשות שם. אמרתי לו נעשה בבית עם ההורים שלי יבואו לפה הוא לא מוכן הוא אומר כל השנה אני מחכה לליל הסדר אצל ההורים שלו ועוד אומר "מי עושה חג לבד"???

מה לעשות אני אבודת עצות בכלל בכל הקשר הזה.

בשורות טובות והמון תודות

שבת שלום

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אשמח לעזור בפלפון 0527710491

בברכה,

דני ארגמן