יין של חילונים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/05/02 01:55 יט בסיון התשסב

שאלה

בכיתה י"א באולפנא למדנו,שיין שפתחו יהודי המומר לחלל שבת - הרי הוא בגדר "סתם יינם", שיש לגביו ספק אם נוסך לע"ז ולכן אסור לשתות אותו. הוסבר לנו, שמטרת האיסור היא להפגין נידוי כלפי יהודים שאינם שומרים תורה ומצוות, במטרה להרתיע אנשים מלבחור בדרך זו.

שאלתי היא:

האם עדיין יש מקום להלכה זו, כאשר א. רוב עמ"י חילוניים לצערנו, ו-ב. פולחנים אליליים דוגמת ניסוך יין לע"ז כבר מזמן חלפו מן העולם.

תשובה

בס"ד

עם כל האהבה שיש לנו כלפי אחינו אע"פ שהם חילונים אנחנו צריכים לשמור על גדרים שלא להיות מושפעים מיצר הרע שמסתובב אצלהם חופשי חופשי בהיתר גמור.

אסור לנו להגיע לקלות ראש מרוב קירבה ורצון לקרב.

אסור לגלוש לכיוונים האסורים.

שתית יין יחד. השתכרות או קלות ראש הם המפתח לשיחרור מכל כבל הגיוני שמונח ביום יום על הלשון. שתית יין בלי שכרות מתירה היתרים מוסרים שונים ומשונים.
אנחנו לא צריכים להיות שם כשזה קורה.

עם אלה שלא שומרים מצוות שותים רק קולה ומיץ תפוזים.
לא שותים איתם יין!!

כל זה לא משנה כי הוא זה מהאהבה הגדולה שאנו אוהבים אותם בכל ליבנו.

כנפשי ומאודי!