יין נסך וליקר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/09/12 15:54 יא בתשרי התשעג

שאלה

שלום רב,

אני נוסעת בקרוב לקנדה, והוזמנתי לביקור ב"יקב" שמייצר יין / ליקר ממייפל.

עד כמה שידוע לי, אין בעיה עם משקאות אלכוהוליים שאינם מכילים יין נסך, ומיוצרים מפירות אחרים.

במקרה הספציפי הזה, הליקר מיוצר ממייפל, ובסוף התהליך הם מוסיפים אלכוהול שזוקק מענבים לבנים (שהותססו ליין והאלכוהול הופרד מהם והוכנס לליקר).

האם יש בעיה הלכתית/כשרותית עם זה?

תודה רבה וגמר חתימה טובה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כשרות משקאות חריפים היא נושא מורכב מאוד ויש מקום להרבה חששות.
עייני בקישור להלן (מצורפת אליו רשימת משקאות אלכוהוליים):
http://chabad.org.il/_Uploads/files/kashrut-mashkaaot.pdf