ייחוד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/12/09 11:33 יז בכסלו התשע

שאלה

1. האם מותר לילדה לישון בבית עם חבר של האמא והבן שלו? (רק היא ושניהם). בחדרים נפרדים.

ומה עושים אם יש ממש בעיה לבטל?

2. ההורים שלי נסעו לחו"ל וביקשו מבת דודה שלי שתשאר איתי בבית (היא גדולה ממני ב4-5 שנים).הם התעקשו על זה מאוד.

ישנו בחדרים נפרדים.

מה עושים במקרה כזה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
האפשרות שלא לעבור על איסור ייחוד מחייבת שאנשים מבחוץ יוכלו לראות מה קורה בבית ולהכנס לבית במידת הצורך.
לכן מותר לילדה לישון בבית עם שני גברים שאינם קרובי משפחה, בתנאים הבאים:
1.כל עוד לא הלכו לישון, לא ינעלו את הדלת של הדירה.
2.כל עוד לא הלכו לישון, יהיה אור בחדרי הבית.
3.כל עוד לא הלכו לישון, התריסים והוילונות יהיו פתוחים כך שהעוברים בחוץ יוכלו לראות מה קורה בתוך הבית.
4. כשהולכים לישון, הילדה בחדר שלה נועלת את הדלת של החדר.
לאחר שהילדה הלכה לישון ונעלה את דלתות החדר, אפשר לכבות אורות בבית ולנעול את דלת הדירה.

בני דודים שנמצאים לבד, יחד, בדירה, ינהגו על פי אותם כללים.

כדאי שיהיה לבני משפחה (הורים; אחים) מפתח לדירה כך שהם יכולים, מתי שרוצים, לבוא לדירה ללא התראה.

בכל מקרה, מטעמי צניעות, עדיף לא להגיע למצבים כאלה - הדברים נכתבו רק לנסיבות שבהם אין ברירה אחרת.

אני מצרף כאן קישור ללקט של הלכות ייחוד כדי להציע תמונה רחבה יותר למתענינים
http://www.herzog.ac.il/vtc/0063711.html