ייו לא כשר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/06/10 17:23 ט בתמוז התשע

שאלה

שלום כבוד הרב. יש לי שכן יהודי , שהוצא מהבנין וכונס נכסים פינה את הדירה.כמו כן השכן ידע מהפינוי,הוא לא היה במדינה .לי יש מפתח של הדירה יום לפני הפינוי הוא שוחך אתי .שאלתי אותו מה קורא הוא ענה לי שהכל בסדר. מהמפנים הביאו קונטנר של אשפה וזרקו דברים ללא הפכנה, דברים יקרים. בסוף היום הם פספסו פניה עם כמה יינות כשרים ולא כשרים אני לקחתי את זה אלי .השאלה זה היה אפקר? האם עלי לחפס אותו ולהחזיר ? תודה מראש . י( סליחה על שגיאות כתיב )

תשובה

בס"ד
שלום רב,
הואיל והרכוש שלו בינתיים נשמר אצל הכונס נכסים - אין דעתו להפקיר את הרכוש. אולי הוא מקווה לפדות את הרכוש הזה.
לכן נראה שהיין אינו הפקר ואינך יכול להשתמש בו בלי רשות מפורשת.
אדרבא יש לך דין של מוצא מציאה שיש בה סימן ועליך לעשות מאמץ להשיב את האבדה לבעלים.