יחס מחפיר לגויים!!

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 30/06/09 11:31 ח בתמוז התשסט

שאלה

שלום וברכה, יש לי 3 שאלות:

מדוע כשרואים קבר גוי אומרים "בושה אמכם מאוד"? האין בכך זלזול בגויים?

דבר נוסף - יש דין לגבי שור שהזיק שפחה שאינה יהודיה - מה הדין ולמה?

האם בהלכה גויים נחשבים כמו בהמות?

תשובה

שלום

א.יש ללמוד את הפסוק בהקשרו, בירמיה באמצע פרק נ, שם הוא אומר לגויים הרשעים שהכאיבו לישראל, שעוד יבואו ימים בהם הם יתביישו במעשיהם הרעים לישראל.
זו הכוונה, עייני שם.

השו"ע באו"ח רכ'ד יב פסק שהרואה קברי עכו"ם יאמר את הפסוק שהזכרת.

הסיבה היא שאנו מודיעים לגויי העולם, שעליהם להתבייש במה שהציקו לנו בכל הדורות.

ב.מה שהבאת נמצא בגמ' בבבא קמא. שם מבואר שהסיבה היא שהם 'עם הדומה לחמור'. אך כבר פסקו רש"י, המאירי והרמ"א שהגויים בימינו גדורים בדתם ואינם פרועים כבימי עבר, ואין להם דינים שוים בזה לעכו"ם בימי קדם.

ג.ודאי גויים אינם בהמות, ומי שאומר את זה על הגויים -אלו הישרים שבימינו- הוא מחלל שם שמים, שוטה ורשע.

כל טוב