יחס לרדיו וטלויזיה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/05/02 15:28 יח בסיון התשסב

שאלה

לכבוד הרב,

יום אחד אחרי התפילה, כשאחד הרמי"ם מלמד כמה הלכות, עלה הרב שלי ובד"א אמר שהאנשים בתקשורת "מפגרים".

האם יש היתר הלכתי להכרזה כזאת?

בתודה,

בעל השאלות הרבות.

תשובה

בס"ד
אני מניח שלפני כן הם הרגיזו אותו שהטו את האמת ושינו אותה בדיווחיהם - כדרכם.

אני לא אבקר את הרב שלך. אני מקווה שאני לא אתבטא כך - בודאי לא ברבים. אבל אמרו חכמים "אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו". ומי יודע מה נאמר ברדיו שהצליח להרגיז אותו כל כך.

גם אני הייתי מרגיש לפעמים כעס גדול על הדברים הנאמרים ברדיו ובטלויזיה. עד שלפני הרבה הרבה שנים החלטתי שלא תכנס טלויזיה לביתי.

עוד החלטתי לסגור את הרדיו בכל פעם שאני שומע משהו שלא לרוחי. כך אני מוריד להם את הרייטינג. וגם לא מתרגז וכועס.