יחס לרב יונה מצגר

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/10/03 06:58 יב בתשרי התשסד

שאלה

שלום כבוד הרב

רציתי לשאול איך צריך להתייחס לרב הראשי האשכנזי לישראל הרב מצגר לנוכח הדברים הקשים והמפורשים שאמר עליו בשידור ברדיו בקול ישראל, הרב הראשי לשעבר הראשל"צ הרב בקשי-דורון שליט"א.

למיטב הבנתי חלק לא קטן של הרבנים החשובים מסתייגים מאוד מכהונתו של הרב מצגר בתפקיד זה.

בברכה

תשובה

בס"ד

לדעתי צריך להתייחס ב["שאת נפש"] לדברי הרב בקשי דורון שמבזה רבנים אחרים בכלי התקשורת.

הדברים שהוא עושה בענינים אלו ובענינים אחרים גובלים בחוסר אחריות. הרב מצגר נבחר על ידי רבנים גדולים וחשובים וזכה לתמיכה של רבנים אחרים שלא מהגוף הבוחר. יכול הרב בקשי לתמוך במישהו אחר. אבל לא נשמע מעולם מילים כל כך חריפות של רב על רב אחר בפומבי כמו שעושה הרב בקשי ולדעתי הוא טועה טעות חמורה.

גם אם יש לו ביקורת על הרב מצגר - יש מקומות ודרכים לברר את הענינים הללו. בודאי לא בכלי התקשורת שרק עושים חילול ה'.

לצערי - דוקא בימים אלו של "ימי התשובה" צריך הרב בקשי דורון לבקש סליחה ממנו ו,,,,מכל רבני ישראל על דבריו ופעולותיו. במיוחד על פעולתו הנמרצת לביטול המועצות הדתיות ומשרד הדתות. פעולה שהיום מתברר כמה שהיא "נוראה" פעולה שבימים אלו מתבצעת והיא תוצאה ישירה של פעולת הרב בקשי במשך כל שנות כהונתו.

פעולה שהרב אלישיב הגדיר כמעט כ"שמד" ותאמין לי שהוא יודע היטב מה שהוא עושה.

והוא רחום יכפר עוון