יחס לפסיכיאטריה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 30/12/11 14:07 ד בטבת התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי שאלה...

מה התורה אומרת ביחס לפסיכיאטרים שמסממים ילדים בסמים אנטי פסיכוטיים ? (ברור שאי אפשר לקרוא לזה רפואה) ובכלל,האם אפשר לקרוא לאותם אנשים שמתפרנסים מרישום תרופות,וראייה סובייקטיבית של המטופל - האם ניתן לכנותם רשעים ?

תודה ושבת שלום

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

התורה נתנה רשות לרופא לרפא,

גם אדם שיש לו הפרעות נפשיות זקוק לרפואה.

הרעלים שנותנים להם הם תרופות, גם רופאים רגילים נותנים תרופות שמכילים רעלים שבעזרתם הם גואלים את האדם ממכאוביו.

כדי לקבל רשיון לרופא פסיכיאטר צריך להיות קודם רופא רגיל ורק אחר כך להתמחות בפסיכיאטריה, זה מקצוע מאוד אחראי ,

יש פיקוח חמור על התרופות והם לא סתם כותבים מה שבא להם.

בברכה,

דני ארגמן