יחס לגרפולוגיה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/07/02 05:57 ה באב התשסב

שאלה

בהמשך לתשובת הרב לשאלה https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=10023

רציתי לשאול האם קיימת התייחסות הלכתית "גרפולוגיה" ?

תשובה

בס"ד

גרפולוגיה היא חכמה כמו כל חכמה אחרת. ואדם ניכר מכל פעולה שלו. חכמינו אמרו שאדם ניכר בכוסו כיסו וכעסו.
ניתן ללמוד על בן אדם מכל פעולה שלו. מהליכה, מדיבור, מאכילה, ואפילו משינה.
כמו שניתן ללמוד על גופו של אדם מכף הרגל או מכך היד. מממבט בעיניו או מבדיקת טיפה אחת של דם או מהפרשותיו. מתרבית של תא אחד או מרקמה אחת שנבדקת. כל פרט בגופו של אדם יכול ללמד על כולו.
הכתיבה היא כל כך מהותית באדם עד שיש במוחו של אדם חלק מיוחד האמור לדעת קריאת אותות ואותיות.
בספרי הסוד "ספר יצירה" נאמר כי העולם נברא בספר סיפור וספר. כש
"ספר" הוא כמובן דבר הנכתב. ולכן אלוקים נתן לנו תורה גם באמירה וגם בכתיבה. אע"פ שמדובר באותם דברים עצמם. הכתיבה שלהם היא מאוד משמעותית.

מכאן אתה יכול להבין כי הלימוד על האדם מכתיבתו הוא נכון.
לכן ספר תורה שיכתב על ידי קוף - אינו ספר. ואין בו קדושה וספר שיכתב על ידי מין - ישרף. אע"פ שכולו כתוב בדיוק כמו ספר תורה רגיל שלנו בלי שינוי של תג אחד. הכתיבה היא המשפעת. זאת אומרת ליבו של הכותב.
ולכן ספר תורה מודפס או מזוזה מודפסת - אין בהם ערך של קדושה וכד'.
ואפילו באותו סופר עצמו יש חשיבות למצב הרוחני והנפשי שבו נכתבו הדברים. ומכאן ראיה לשאלתך.

לעצם הענין - "גרפולוגיה" היא נסיון ללמוד על נפשו של אדם דרך כתיבתו ובעקרון זה צריך לעבוד.

צריך להזהר מאנשים שעושים עצמם יודעים. כי מדובר כאן בנפש האדם וזה הרבה יותר רגיש מגוף. וכמו שבגוף לא ניתן לכל מתלמד לנסות את כוחו עלינו - כך ויותר בעניני הנפש.

עוד צריך לדעת כי יש יכולת לאדם לשנות. גם אם על פי הגרפולוגיה האדם שלפנינו הוא "עצוב" - "כעסן" ושאר מידות שליליות - יש יכולת לכל אדם לתקן. זה עיקר העיקרים.

ומי שמבין את ההבדל הזה יודע את ההבדל בין יד ימין של אדם ליד שמאל שלו.