יחסי עובדים בעבודה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/05/12 09:58 כה באייר התשעב

שאלה

אני וחברי לעבודה נמצאים במשרד בשעות הערב וחברי מתעקש לפתוח את דלת המשרד ואז נכנסות חתולות למשרד ,נוכחות החתולות במשרד מטריד את מנוחתי ומפריע לי בעבודתי ,בקשתי מהחבר לעבודה שלא יפתח את הדלת והסברתי לו שזה מפריע לי בעבודה ,אבל הוא סרב לסגור את הדלת בטענה שחם לו ,הצעתי שיפתח מזגן ואז לא יהיה לו חם והוא סירב לבקשתי. מה דעת ההלכה בענין? וכיצד עלי לנהוג?

בכבוד רב

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לדעתי אתה צודק בדרישה שלך.
יש לאדם זכות למנוע פעולות אצל הזולת כאשר הן פוגעות ומפריעות לו. יש על כך סעיפים בשו"ע (רשמתי בסוגרים את הדמיון למקרה שלך):
מרחיקין את הריחים מן הכותל... כדי שלא יניד אותו, או כדי שלא יבהילנו בקול הריחיים... (מדובר פה במפורש בפעולה שגורמת לבהלה! כמו אצלך עם החתולים)
...ואם לא הרחיק והזיק בית חבירו, חייב לשלם לפי ראות הדיינין שישומו אם הוא גרם לו ההיזק (תשובת הרא"ש כלל ק´ סימן ד´). וכן בשאר נזיקין, כגון האורג שמזיק לחבירו בהכאות שעושה בשעת אריגה (גם כאן הנזק הוא בפעולה תקינה, אלא שהיא פוגעת בזולת ולכן אסורה)"
שולחן ערוך חושן משפט סימן קנה

עם זאת תמיד עדיף להגיע לפתרון שיהיה טוב ורצוי לשני הצדדים - אולי ניתן להשאיר דלת פתוחה ולהניח בכניסה מכשול שימנע מהחתולים להכנס?