יחסי אישות עם אשה בהריון

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/07/02 14:16 כב בתמוז התשסב

שאלה

שלום רב

אני נשוי כ-11 שנה עם ילדים לא דתי אך מסורתי.

האם יש היתר להגיע לפורקן (כאשר האישה הרה) באמצעות האישה, כאשר הפורקן נעשה במקרים בהם אין ביכולתה של האישה או אין ברצונה לקיים יחסים רגילים.

שאלתי השניה האם ניתן להגיע לפורקן באותה דרך גם אם האישה אינה הרה.

אודה אם תוכל לפרסם תשובתך בהקדם באתר.

תשובה

ב"ה

שלום.

אני לא מבין את המילה "פורקן" מה זה?

דע לך כי המצב הגבוה ביותר ביחסים בין איש ואשה,
זה...
כשהם ביחד גוף לגוף נשמה לנשמה,
"על כן יעזוב איש את ...ודבק באשתו והיו לבשר אחד "

מה פירוש המילה "ודבק" ?
דבק זו התקשרות נפשית כמו "ואתם הדבקים בהשם .."

קיום יחסי אישות חייב להיות מתוך רצון טהור,
מתוך קירבה גדולה בינך לבינה,
מתוך חיבה,
מתוך אהבה,
מתוך נתינה שאתה נותן את עצמך אליה.

אתה בודאי מכיר את שיר הנתינה:

לתת
לתת את הנשמה והלב
לתת
כשאתה אוהב"

יחסי אישות הינם ערך עליון ,
הם הדלק של החיים הם הדבק שלך איתה,
אז למה שהדבק הזה לא יהיה באכות טובה?
איכות עם עוצמה?
למה אתה חושב רק על עצמך בכך שאתה מחפש "פורקן"
בלבד?
אתה יכול להרים את הקשר שלך עם אשתך לגבהים אדירים!!! שלא חלמת עליהם אף פעם.

זה בידיים שלך!!
אל תחייה בבנוניות!
אל תסכים להיות רדוד!!
אתה הגבר במשפחה תרים את שניכם למעלה-
לאושר
לסיפוק
לשמחה

תן ,
תן את הנשמה והלב-אם אתה באמת אוהב.!!!!!!

אני מצרף לך תפילה שנהוג לאומרה בתקופת ההריון:

תפילה לאשה בימי הריונה

קראי בכל יום חמישה מזמורי תהילים ואחר כך תאמרי תפילה זו:

יהי רצון מלפניך יי' אלוהי ואלוהי אבותי שבזכות מזמורים אלו שקראתי לפניך תקל מעלי את צער העיבור ותוסיף ותיתן לי כח כל ימי העיבור, שלא יותש כוחי ולא כוח העובר בשום דבר בעולם עד כי ימלאו ימי ללדת. ובבוא השעה ואשב על האבניים תשמרני ברוב חסדך מכל צער ומכל כאב, ואלד בשעה קלה כתרנגולת. והולד יצא לאויר העולם בנחת ולא בצער ויוולד בשעה טובה ומוצלחת ובמזל טוב לחיים ולשלום ולבריאות ויגדל בחן ובחסד ובעושר ובבריאות כל הימים. ותמלא משאלות לבי ומשאלות לב אישי במידה טובה, בישועה ורחמים. ותזכנו לגדל את בנינו בנחת ובכבוד, בתורה וביראת שמים, לחופה ולמעשים טובים, ועינינו (ועיני קרובינו) רואות, ויקויים בזרענו "דור ישרים יבורך", אמן.

תפילה לבעל לחיי האשה בימי הריונה

קרא בכל יום חמישה מזמורי תהילים ואחר כך תאמר תפילה זו:

יהי רצון מלפניך יי' אלוהי ואלוהי אבותי שבזכות מזמורים אלו שקראתי לפניך תקל מעל אישתי את צער העיבור ותוסיף ותיתן לה כוח כל ימי העיבור, שלא יותש כוחה ולא כוח העובר בשום דבר בעולם עד כי ימלאו ימיה ללדת. ובבוא השעה ותשב על האבניים תשמרה ברוב חסדך מכל צער ומכל כאב ותלד בשעה קלה כתרנגולת. והולד יצא לאויר העולם בנחת ולא בצער, ויוולד בשעה טובה ומוצלחת ובמזל טוב לחיים ולשלום ולבריאות ויגדל בחן ובחסד ובעושר ובבריאות כל הימים. ותמלא משאלות ליבי ולב אישתי במידה טובה, בישועה ורחמים. ותזכנו לגדל את בנינו בנחת ובכבוד, בתורה ויראת שמיים, לחופה ולמעשים טובים, ועינינו (ועיני כל קרובינו) רואות, ויקויים בזרענו "דור ישרים יבורך", אמן.

בברכה ללדה קלה,

עוזיאל