יחסי אישות מחוץ למסגרת נישואין

חדשות כיפה הרב בני לאו 21/04/02 08:34 ט באייר התשסב

שאלה

איך מתייחסת היהדות לגבר נשוי המקיים יחסי אישות ארעיים/ קבועיים אם אישה, שאינה נשואה?

האם קיים שוני בין אם מדובר ביהודיה לשאינה יהודיה?

אם יש בכך מן החטא, האם הוצאת זרע לבטלה חמורה יותר?

תשובתך חשובה לי מאוד.

בכבוד רב,

יגאל

תשובה

ליגאל
היהדות רואה את ברית הנישואין כדבר קדוש, לכן קוראים לשלב שבו איש ואשה מפרישים את עצמם מהעולם "קידושין". כשאיש נשוי הולך לקיים יחסי מין עם אשה מחוץ לנישואין הוא בוגד בברית ומחלל את הקדושה. מבחינה זו אין זה משנה עם מי הוא בוגד. כמובן שכשהוא עושה זאת עם אשה יהודיה נשואה הוא גם שותף לעבירה שלה ומבחינה זו הוא לא רק חוטא אלא גם מחטיא. ה' ישמור עלינו ועל בתינו שלמים וקדושים.
בברכה
בני לאו