יחסים בין אחיות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 27/06/02 06:41 יז בתמוז התשסב

שאלה

אני ואחותי מאוד אוהבות ודואגות אחת לשניה, אבל יש בנינו קרע רציני. אני מאוד כועסת עליה בגלל כל מיני דברים לא יפים שהיא עשתה לי. לפני כמה ימים גיליתי שהיא ספרה את כל הדברים הכי אישיים עלי לחברה הכי טובה שלה, אפילו דברים שבמפורש ביקשתי ממנה לא לספר. היא גם שיקרה לי. כשחשדתי בה ושאלתי אותה אם היא ספרה את מה שאמרתי לה, היא אמרה שלא וזה שקר. אנחנו לא מסתדרות וזה מצער אותי מאוד, מה גם שאני כבר לא סומכת עליה, למרות שאני יודעת שהיא אוהבת אותי, אך היא נאמנה יותר לחברה שלה ולכן היא מספרת לה הכל, אפילו שהיא יודעת שזה יפגע בי. אנחנו לא מדברות עכשיו והדבר מצער מאוד את ההורים שלי. רע לי כי אני רוצה שנסתדר, אבל אני לא רואה מה הפיתרון למצב.

תשובה

ב"ה

יפעת שלום

כיוון שאתן אחיות יהיה לכם יותר קל לשוחח ,
על המתיחות ששוררת בינכן.

את הנעשה אין להשיב ,
היא כבר דיברה ,
וסיפרה,
וגילתה סודות,
מה שהיה היה.
מעכשיו תקבעו כללים חדשים ליחסים בינכן.

אני מבין שאת יותר גדולה ממנה -
תאספי את עצמך,
תאזרי אומץ.
ותשברי את הברוגז שיש בינכן .
אף אחד לא יעשה את זה במקומך.
רק את יכולה להביא פתרון למצב שנוצר.
את כן יכולה!!!
יש לך את הכוחות לעשות את זה.

הקב"ה הציב לך ניסיון-- תעמדי בו.
לפני שתלכי תתפללי להשם שיעזור לך להשלים איתה.

בהצלחה,

עוזיאל