יחוד ומזוזה במשרד

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/07/11 12:54 כו בתמוז התשעא

שאלה

שלום

אני נשואה ועובדת במשרד ליעוץ הנדסי

זה נמצא בביתו של המהנדס והוא אדם חילוני מבוגר בן 68

המשרד הוא במרתף הבית שפתוח למרפסת הבית האשה לא תמיד נמצאת כי היא מורה האם יש לנהוג בדרך מסוימת הוא אדם צנוע מאוד ויושב בחדר נפרד אני יושבת בכניסה למשרד אם דלת פתוחה וחלון או שיש מזגן הדלת סגורה אך פתוחה לנכנסים.

דבר נוסף,

המזוזה נמצאת משמאל לנכנס ולא נראה לי שיש בה במשהו?!!

יש לי בבית מזוזה שהייתה בחנות ששכרתי אך שמתי חדשה

(החנות שלי כבר סגורה ושכר אותה גוי)

האם אפשר להציע לו להשים אותה?

אולי תהיה יותר עבודה ככה לא?!:)

תודה

תשובה

ב"ה

שלום.

1) על פי המתואר בשאלה זה לא נקרא ייחוד ומותר.
עייני בתשובתי ב:https://www.kipa.co.il/ask/show/20958-דיני-יחוד-בעבודה-במשרד.
2)המזוזה צריכה להיות להיות מימין לנכנס. תשוחחי עם המהנדס ותציעי לו שאם כבר יש מזוזה אז כדאי לבדוק אותה שהיא תהיה כשרה.
3) אפשר.
עבודה זה מהמעביד ופרנה זה משמיים.

שיהיה בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.