יחוד במסלולי טיולים

חדשות כיפה הרב אייל קרים 18/08/02 23:23 י באלול התשסב

שאלה

אני שואל את השאלה הזאת בשביל חבר:

כבור הרב שלום

רציתי לברר את ההלכה לגבי יציאה למסלולי טיולים עם בת כאשר יש הרבה אנשים כנראה שילכו במסלול וזה מסלול קל כך שלא תהיה בעיה של עזרה אחד לשניה בעליות ירידות וכאלה

ואם יש בעיה עם זה מה ההבדל בין מסלול שכזה עם הרבה מטיילים לבין הליכה ברחוב עם בת

אם אין אם זה בעיה האם יש בעיה לקחת את חברתי למסלול על מנת להגיע למקום יפה ושם להציע לה נישואים האם אין בעיה ומרות התלהבות אפשר להסחף עם הרגע

אבקשך לענות לי על שאלתי כמה שיותר מוקדם

תודה מראש

תשובה

על אף שמצב הנתונים, אפשר להשוות טיול שכזה לטיול של זוג ברחובה של עיר, מצד שבשני המסלולים אין מגע פיזי מחייב או איסור יחוד. על כל פנים צריך להעריך טוב טוב את המציאות, שכן בטיול באחד מודיות ארץ ישראל לא אחת ישנם קטעי דרך ופרקי זמן בם עלולים להקלע בכל זאת למצב של יחוד. מה שאין כן ברחובה של עיר. נוסף לזה נראה שאוירת קלות ראש שייכת הרבה יותר במקומות המבודדים בם הינכם רוצים לטייל, ואף שבדרך למקומות אלו ובחזרה מהם ובודאי שאין זה התרחקות מנשים "מאד מאד" כפי שהדריכונו חז"ל. לכן אף שעל הנייר נראה שאין איסור יחוד או נגיעה בטיול שכזה, בשטח יתכן שהמציאות תטפח על פניכם וצריך להעריכה היטב.