יחוד באוטו?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 10/06/09 19:53 יח בסיון התשסט

שאלה

בס"ד

שלום..

האם מותר לסוע עם מישהי באוטו רק אני והיא?

יש הבדל בין בוקר לערב?

יש הבדל עם זה לדבר מצווה?

אני מסיע חוזרת בתשובה מתחזקת להרצאות..

תשובה

שלום

יש בנתינת טרמפים מצוות עשה מהתורה של ואהבת לרעך כמוך, וכפירוש ר´ עקביא - מה ששנוי עליך לא תעשה לחבירך. ובהסעה ללימוד תורה ישנה מצווה כפולה.

אמנם, יש לדאוג שהמצווה לא תבוא בעבירה, ועל כן יש לדאוג שהנסיעה תהיה ביום בשעות בהם אפשר לראות מהכביש מה קורה ברכב, ואז אין יחוד.

בלילה, בכבישים ללא הרבה תנועה שיש בהם גם אפשרות לעצור בצד, יש איסור ייחוד, ואין לקחת שם טרמפיסטיות, גם לצורך חזרה בתשובה.

אם יש תנועה עירה , או שאין תנועה עירה, אך בלתי אפשרי לעצור בכל הכביש בצד, מותר לקחת גם בלילה אם אין אפשרות אחרת. אך עדיף לדאוג מראש לא להגיע לזה, אלא לסדר טרמפ אחר, או לצרף עוד טרמפיסט (גם אז יש מחלוקת אך ניתן להקל כאן).

אמנם אם זה איזור מסוכן והן עומדות במקום, יש לקחת אותן גם בלילה בכביש ללא תנועה עירה גם אם יש אפשרות לעמוד בצד, אך לדאוג מראש שלא תווצר מציאות כזו בעייתית.

כל טוב