יותר דתי או יותר לאומי?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 03/07/09 18:45 יא בתמוז התשסט

שאלה

שלום!

רציתי לשאול בתור אדם דתי לאומי מבחינת תפיסת הציבור הדתי לאומי,מה קודם למה היותי דתי או לאומי או שאצל כל אחד זה מתבטא אחרת? תודה רבה.

תשובה

שלום

המילה 'דתי לאומי' אינה מוצלחת.
היא טומנת בחובה הנחה מוטעת, כאילו הדתיות והלאומיות הם שני ערכים הזקוקים לחיבור.

האמת היא, שהלאומיות הישראלית היא חלק שורשי בתורה שבכתב ובתורה שבעל פה, בדברי הנביאים ובדברי חז"ל.
כל תפילותינו הן לאומיות, הגמ' מלאה באוירה לאומית ובהלכה לאומית.

שורש הציונות היא נשמת ישראל השבה לחייה הבריאים, המתבטאים במדינה, בחברה ובתרבות.
אמת שכרגע לא רואים את זה, אך זה בגלל שאנו עדיין מתעוררים מעוורון הגלות. כנפקח את עיניינו לאט, נראה את זה נכוחה.

על כן, לא דתיים ולא לאומיים, אלא ישראלים, ישראל אשר בך אתפאר.

כל טוב