יוגה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 27/10/02 21:27 כא בחשון התשסג

שאלה

האם מותר לעשות יוגה כל עוד היא נעשית למטרות גוף, הרגעה, גמישות, רענון וכו' ולא משולבים בה תאוריות ורעיונות? (אני לומדת יוגה בקבוצה של בנות דתיות...) אשמח לשמוע גם תשובה הלכתית וגם מקורות (לשני הצדדים אם יש מחלוקת)

תודה רבה.

תשובה

שלום,

כדי להבין מהות של דבר מסוים צריך להסתכל לשורש הדבר, מאין הוא נובע , המקור שלו וכו'.
התנועות של היוגה נובעות מהפילוסופיה של היוגה וזה ברור.
ביוגה עושים תנועות שברוב המקרים מחקות צורות של חיות, נחש, עקרב, דג, וכו'.
ידוע שכנגד כל מה שאדם עושה בעולם הזה מתעורר אותו הדבר במציאות של עולמות עליונים, כלומר כאשר עושים צורה מסוימת של חייה בעולם הזה, כנגד זה נעשית אותה הצורה בעולם עליון.
היוגים עושים צורות אלה כדי לקבל כוחות, תכונות של אותה החיה ובזה יש איסור משום שזה צורה מקולקלת של משיכת כוח וזה מזיק !
בנוסף משמעים קולות כדי להירגע דבר שלכאורה נראה פשוט אך יכול להיות מזיק כמו אמירת המילה : "אום", שזו אחד מהצירופים שע"י נקרע ים סוף ביציאת מצרים ואסור להשתמש בקודש למטרה פרטית.

מסובך לברור את החלקים המזיקים מהחלקים שיכולים להועיל (כמו הנשימות) אי לכך נראה לי שכדאי למצוא מסגרות של פעילויות מרגיעות שמקורן אינו במזרח הרחוק ובכדי להגשים נפש בריאה בגוף בריא.

לדוגמא : פלדנקרייז, סוגי הספורט השונים, פעילות של מדיטציה יהודית, ראה ספר של הרב קפלן מדיטציה ויהדות.

בברכה,

[התשובה ניתנה על ידי רבני שור"ש - אבני איתן]