יהדות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 21/11/13 11:34 יח בכסלו התשעד

שאלה

שלום לרב

ברצוני לדעת האם מכלול ההלכות לאורח חיים ישראלי דתי מותאם לאופי האנושי,התרבותי והיהודי של זמננו ולצרכי השעה של היהדות,או שמא ההלכה קפאה [בגדול] לפני כמה מאות שנים ולא עברה שינויים בשל העדר פוסקים בעלי שיעור קומה המאפשר לבצע שינויים מעין אלה?כלומר האם היהדות רלוונטית ליהודי כשם שהיתה, לדוגמא, בעת כתיבת השולחן ערוך?

תודה

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

מאז שנתנה התורה מסיני היא רלוונטית, ומתאימה לאופי הישראלי המיוחד,

התורה לא משתנה מדור לדור, מה שמשתנה זו המציאות, ואז לא צריך להתאים את ההלכה למציאות אלא את המציאות להלכה,

ואם ישנם חידושים במציאות צריך לברר את ההתיחסות ההלכתית למציאות החדשה.

בברכה,

דני ארגמן