יהדות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/05/13 22:09 כו באייר התשעג

שאלה

בס"ד

האם עשיו הוא יהודי?

הרי הוא בן רבקה ויצחק

ולמה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הברית של ד' עם אברהם עברה אל יעקב בלבד:
(י) ויצא יעקב מבאר שבע וילך חרנה:
(יא) ויפגע במקום וילן שם כי בא השמש ויקח מאבני המקום וישם מראשתיו וישכב במקום ההוא:
(יב) ויחלם והנה סלם מצב ארצה וראשו מגיע השמימה והנה מלאכי א-להים עלים וירדים בו:
(יג) והנה ד' נצב עליו ויאמר אני ד' א-להי אברהם אביך וא-להי יצחק הארץ אשר אתה שכב עליה לך אתננה ולזרעך:
(יד) והיה זרעך כעפר הארץ ופרצת ימה וקדמה וצפנה ונגבה ונברכו בך כל משפחת האדמה ובזרעך:

בראשית פרק כח