ידע הלכתי לנשים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/05/11 12:05 כג באייר התשעא

שאלה

שלום הרב,

ברצוני לדעת מהי הציפיה לידע הלכתי מאישה?

בעבר חשבתי שזה מאוד ברור שאישה חייבת לדעת את כל ההלכות וכו' כי היא צריכה לדעת איך לחיות את חייה,וזה כולל את כל המצבים שיש גם לגבר.

אך כשהגעתי לישיבה והתחלתי ללמוד,הבנתי כמה שזה בלתי אפשרי מבחינתן. משום שאם למשל בחורה תרצה לדעת את הלכות ברכות ושבת צריך ללמוד איזה 4-5 ספרים (מנוחת אהבה,ברכת ה') ויש עוד המון נושאים אחרים שבהם צריך לדעת את ההלכות.

ואני לא מדבר על התעמקות בהלכה, אלא ממש הלכה למעשה...

כשאני למשל נפגש עם בחורה, אז מה אמורה להיות הציפיה שלי מידע הלכתי שלה? כי אנחנו הולכים לחיות ביחד ולהקים ביחד בית, ונורא יפריע לי שאשתי תעשה כל יום עבירות (אפילו מתוך חוסר ידיעה) , כי זה ממש כואב לי בפנים כשמישהו שאני מכיר ואוהב עושה דברים אסורים.

ומה הרב ממליץ לומר למשל לבחורה שאני כרגע יוצא איתה והיא אינה לומדת ספרים הלכתיים? היא יותר קוראת ולומדת דברים אמוניים שמחזקים אותה. ואני מאמין שכך זה גם אצל רוב הבנות אחרות.

אשמח להרחבה בעניין. תודה מראש.

תשובה

ב"ה,

שלום,

יש צדדים שאתה יודע יותר ותוכל לתרום לה למשל ידע הלכתי, ויש דברים שהאישה מיומנת יותר והיא תוכל לתרום לך, למשל אמונה בטחון אופטמיות, בזה הרבה פעמים נשים יותר חזקות,

גם בשביל זה מתחתנים, כל אחד מעשיר את השני, בתנאי שהאוירה נעימה, ולא שאחד הוא הרב'ה של השני.

בברכה,

דני ארגמן