יג מידות ביחיד

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/03/02 16:48 כה באדר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום הרב פסק למישהו בקשר לתחנון בשני וחמישי וראיתי בבן איש חי (פרשת כי תישא שנה ראשונה) שהוא אומר שכשהתפלל ביחיד הוא היה מדלג על 13 מידות האם זה לא מקרה דומה?

תשובה

איני זוכר על איזה פסיקה שעניתי בענין זה, בכל מקרה דבר הבן איש חי הם הקובעים.

ואעתיק לך מה כתב מור אבא בענין זה:

אין אומרים י"ג מידות אלא בעשרה, ואם התחיל "ויעבור" עם הציבור והם ממהרים או שהוא קורא לאט, יכול להמשיך ולומר י"ג מידות לבדו.
אולם אם התחיל "וידוי" או "אל מלך" עם הציבור ולפני שהגיע לי"ג מידות הם כבר סיימו לאומרן, יאמר י"ג מידות בטעמים או בהרהור.