יאוש...

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/09/03 04:32 ד בתשרי התשסד

שאלה

בס"ד

שלום-

בזמן האחרון אני כל הזמן חושבת כמה רע לי וכמה החיי'ם שלי גרועים וכו'

אינ יודעת שזה ממש אסור ככה לחשוב,

אבל זה בכל זאת קצת קשה לא להיות עצובים (בדיכאון,מיואשים...) ואני מנסה להתעודד בכל מיני דרכים

אבל אני לא מצליחה

חשבתי אולי לשאול אותך ואולי יהיה לך פתרון כשלהו...

תודה

תשובה

בס"ד

אין צורך לחשוב מחשבות כאלה רעות על עצמך. יש רגעים של משבר וצריך לדעת שהם זמניים ואסור לקבל החלטות בזמני משבר. צריך לדעת איך לעבור אותם בשלום.

כמו כן צריך לדעת שיש פתרונות ורק צריך לדעת אותם ולבצע.

הפתרון הראשון הוא להחליט את ההחלטה היותר קלה שאת מסוגלת לראות מול עיניך.

אם להתפלל זה קשה מידי - ראי להחליט על משהו פחות מסובך וקבלי אותו על עצמך. כך תחזקי את הבטחון העצמי שלך במשהו היותר פשוט ויותר בסיסי שאת יכולה לבצע. אחר כך תוכלי להמשיך בעוד ועוד החלטות של בנין האישיות.

הדבר החשוב ביותר שאת צריכה לזכור שאת ביתו האהובה של אלוקים והוא אוהב אותך כמו אב שאוהב לביתו.

גם אם את המשבר את צריכה להבין שזה כמו מישהו שנמצא בבית חולים או בבית הבראה שאינו יכול לבצע את כל המטלות שמוטלות על כל אדם שנמצא בתפקוד מלא. גם את במשבר, לא גופני ולא נפשי - חלילה רק משבר רוחני. וגם משבר כזה הוא משבר שצריך פתרון. והפתרון שלו במקרה שלך הוא לדעת שאלוקים אוהב אותך.

בהצלחה

******

אני שולח לך קישור לשאלה דומה:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=19889