טראומה חרדות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/01/11 10:06 יט בשבט התשעא

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

לפי כשנתיים עברתי תאונת דרכים קטלנית

תודה לאל יצאתי ללא פגע

אך הייתי במצב של טראומה ולאחר מכן פוסט טראומה במשך זמן מה, הלכתי לטיפול אצל פסיכולוגית אך דבר אחד נשאר אצלי בתעלומה...

איך הדת, ההלכה, הרמב"ם, חז"ל מתייחסים לכל עיניין הטראומה והפוסט טראומה.

מה הם אומרים על המצב הזה?..

את דעתם של הפסיכולוגים שמעתי

ובתור חוזרת בתשובה אשמח לדעת את דעת המקור.

תודה רבה,

בשורות טובות !

תשובה

ב"ה

שלום.

ברוך השם שיצאת ללא פגיעה גופנית.
את צריכה "לעשות עיניין" מהנס הזה כחלק התהליך הריפוי.
ההודאה על הנס כוללת בתוכה את מרכיב המודעות על מה שהיה ועל מה שאת עברת . צריך לספר את הנס לכמה שיותר אנשים וכל סיפור זה קיום של מצווה.

מנגנון ההדחקה וההכחשה לא קיים במקרה כזה מבחינה דתית.
לכן "עושים עיניין" מהדבר. כדאי לקיים סעודת מצווה ולהזמין קורבי משפחה וחברים ולקרוא את תפילת "נשמת כל חי" ולברך בקול צלול וגדול את ברכת הגומל. ולספר את סיפור הנס. אפשר לומר גם כמה פרקי תהילים ביחד . ואפשר גם לחבר "תפילת הודאה" אישית. זהו הצעד הראשון שאת צריכה לעשות.

הצעד השני הוא סוג של התמודדות בכמה מישורים :
1) לימוד וחיזוק האמונה באלוקים ובהשגחה פרטית.
2) עשיית מצוות - גמילות חסדים ביקור חולים וכדומה.
3) לנסות לעזור בחינוך על מנת למנוע תאונות דרכים בעתיד וכ"ו.

מעבר לכך כדאי לך לפנות לייעוץ מקצועי .יש מטפלים מקצועיים שיכולים לעזור בנושא הזה וישנה ספרות ענפה מאוד בתחום זה.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.