טעות של הרב -יכול להיות?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 05/12/12 22:39 כא בכסלו התשעג

שאלה

כבוד הרב יש לי אליך 2 שאלות:

1.

א. אני בחור ישיבה(לא פנימיה) ושכחתי להביא את התפילין לתפילה.

האם לקחת תפילין מחבר כשהוא גומר את התפילה וכך לשמוע קריאה בתורה ולענות לקדיש, או לחזור הביתה להביא את התפילין ולא לשמוע קריאה בתורה וקדיש.

ב. אם בכך שאני נשאר בתפילה ולא חוזר הביתה יש סיכוי( גם אם קטן) שאנשים אחרים יתחילו להגיע בלי תפילין ולסמוך על כך שהם ישאילו מחברה אחרים.

2.

היה לי דיון הלכתי עם הרב וידעתי את ההלכה אך הרב לא הקשיב ועמד על דעתו.

האם היה עלי לפעול לפי ההלכה או לפי הרב?

האם יש הבדל בין רב לר"מ בנושא?

תשובה

שלום.

1)בישיבה יש שיקולים חינוכיים נוספים (כמו שהצגת) מעבר להלכה נטו, ולכן פנה לר"מ שלך או לראש הישיבה ותציג לפניו את ההתלבטות. רק הוא מוסמך לקבוע על פי שיקוליו החינוכיים - מה לעשות בישיבה.

2) למה שלא תציג לפניו בענווה ובכבוד שנראה לך כי מקור מסויים שונה מדברי הרב?!

3)יכול להיות כאן שיקול נוסף שאתה צריך לברר יחד עם הרב והוא גדרי ההלכה של מראית עין כפי שציינת בשאלה. זה נושא ארוך ויש צורך להתייגע עליו בספרים .

בהצלחה בכל דרכיך!