טלית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/01/14 19:23 טו בשבט התשעד

שאלה

1. האם מותר שיהיה לאדם מס' טליתיות קטנות?

2. האם מותר שיהיה לאדם מס' טליתיות גדולות?

3. האם מותר לשים טלית קטנה בכביסה ובמייבש?

4. האם מותר לשים טלית גדולה בכביסה ובמייבש?

5. האם זאת מצווה ללכת עם טלית גדולה?

6. האם צריך לברך לפני ששים טלית קטנה?

7. האם זאת מצווה ללכת עם טלית קטנה בלילה?

8. לאיזה כיוון מתפלל אדם שגר בתוך ירושלים?

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לא מקובל ללבוש יותר מטלית קטנה אחת וטלית גדולה אחת. אבל ודאי אדם יכול להחזיק בביתו כמה טליתות שהוא צריך.

מותר לשים טלית גדולה וקטנה בכביסה ובמייבש - אלא שזה לא כדאי מפני שהם נהרסות. החוטים עשויים צמר ולעיתים גם הבד מצמר, לכן מכונת כביסה ומכונת ייבוש עלולות להרוס אותם. אפשר לנסות לכבס בכביסה עדינה ולייבש בזהירות.

מתעטפים בטלית גדולה רק בזמן התפילה. טלית קטנה לובשים כל היום.

מי שלובש טלית גדולה בתפילה לא מברך על טלית קטנה, אבל מי שלא לובש טלית גדולה יברך על הטלית קטנה.

לובשים טלית קטנה גם בלילה.

אדם שגר בירושלים מתפלל לכיוון הר הבית. מי שנמצא בכותל מתפלל לכיוון קודש הקודשים.