טלית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/11/13 16:52 כב בכסלו התשעד

שאלה

1.האם מותר לשים את החוטים של הטלית בתוך המכנסיים?

2.האם מותר לשים את הטלית מתחת לחולצה?

3.אם אני שמתי טלית ואז הורדתי, ובאותו יום לבשתי אותה שוב, האם הייתי צריך לברך עליה מחדש?

4.למה זאת מצווה ללבוש טלית? למה ד' רוצה שנלבש את זה?

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

נאמר בפרוש בתורה: "ולא תתרו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם... והייתם קדושים לאלוקיכם..."
מטרת הציצית להזכיר לנו שאנחנו קשורים לקב"ה. הציצית היא סימן על הבגד (כמו סמל של חייל שמעיד על היחידה שלו) כל ישראלי נושא סמל שמעיד על השתייכותו ל-'צבא' ד'. האות הזה מרתיע את מי שמתפתה לעבירה.

צריך לעשות הבחנה בין טלית שלובשים בזמן התפילה, מעל כל הבגדים = טלית גדול. ובין טלית 'קטן' = ציצית, שלובשים כל היום מתחת לחולצה.

מנהג ספרדים ללבוש ציצית כשהחוטים בתוך המכנסיים כך שלא יראו כלפי חוץ.

טלית קטן לובשים מתחת לחולצה אבל על גבי גופיה ולא באופן ישיר על הגוף.

מי שמברך על טלית גדול בכל יום, בתחילת התפילה, לא מברך בכלל על הטלית הקטן ולכן לא חשוב אם הוריד ולבש שוב במשך היום.