טלית

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 21/09/12 11:44 ה בתשרי התשעג

שאלה

כבוד הרב שלום,

יש דברים שאני טוב בהם, למשל קשה לי להבין איך אפשר להיכשל בתיאוריה?, ואיך זה שאנשים לא יכולים לסיים בגרות,

אני לא צוחק על האנשים האלו ומסביר להם בסבלנות דברים שאני יודע אבל, בתחום הטכני אני לא יודע לעשות שום דבר כמעט, דבר בסיסי כמו לסדר את הטלית ככה שיראה מכובד זה מאוד קשה לי, תפילין לקח לי הרבה זמן ללמוד, היה אדם שהיה מניח לי, אבל טלית זה לא פשוט ואני פיספסתי את כל התפילות של הבוקר ועוד הרבה תפילות בגלל זה במניין, תפילה במניין זה נשמע כמו קללה בשבילי, ביום כיפור צריך גם להניח, אבא שלי מתפלל עם ספרדים, אני ספרדי, אין לי בעיה להתפלל עם אשכנזים אבל גם הם לובשים טלית, יש אנשים שמלמדים להניח?

גם זה בעיה ללכת לאשכנזים, אבא שלי לא מוכן ללכת לשם

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

צריך להתאמן להתעטף בטלית שלא בזמן התפילה, ואם צריך עזרה כל אחד יכול לעזור בענין זה, כך תרכוש מיומנות זו ולא תפסיד תפילה.

אין בעיה להתפלל עם אשכנזים. חלילה.

בברכה,

דני ארגמן