טלית שנתקבלה בירושה לקטן

חדשות כיפה הרב אייל קרים 03/07/02 07:54 כג בתמוז התשסב

שאלה

לכבוד הרב אייל קרים שליט"א השלום והברכה!!!

אני היום בן 15, כשהייתי בן 12 בערך סבא שלי נתן לי טלית, ואמר לי: "תשמור על זה טוב טוב, ותניח את זה" כעבור יומיים סבא שלי נפטר.

החלטתי לשמור את הטלית עד לבר-מצוה ולהניח כבר עם התפילין, אבל אז התחילו הבעיות(שהרי אני אשכנזי ודין טלית חל עלי רק מהחתונה בעזה"י) , לפעמים העלו אותי בתור כהן לתורה וכל הזמן היו מציקים לי בתפילה-"למה אתה לובש טלית? הרי אתה אשכנזי?!" ןכו', ולא רק זה אלא שלרוב ממש זה הפריע לי להתפלל!!! ע"כ הפסקתי אחרי שנה להניח את הטלית.

לפני כ-חודש סבתא שלי נפטרה ג"כ, ואז עלה לי בראש נושא הטלית, ועכשיו אני בא בשאלה:

האם מעיקר הדין אני מחוייב להניח את הטלית (בדין צוואת הנפטר) או שמא אני מחויב מצד דין שונה?, ואולי חל עלי איסור?! (יש לציין שהטלית אינה מציקה לי או מפריעה לי מצד עצמה, ההפך, אני רק מתעלה איתה!!!)

תשובה

אחינו הספרדים נוהגים להתעטף בטלית גדול מגיל כניסתם לעול מצוות ונכון שגם קטנים שהגיעו לחינוך (בין 5-7) ינהגו כן.
אומנם האשכנזים הסומכים על הטלית הקטן שעטופים בו שיש בו שיעור נדרש אינם לובשים טלית גדול עד נשואיהם, אך גם להם בזה איסור לנהוג כהספרדים, ואדרבה יש מעלה שגם אשכנזי ינהג בנוגע לטלית גדול כספרדי.
לכן, מאחר שאתה מרגיש שהעיטוף בטלית גדול רק מרומם אותך, ובנוסף לזה יש באפשרותך לעשות נחת רוח לסבך, מדוע שלא תנהג כן?!