טלית על הראש, עמידת בקריאת תורה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/12/01 02:04 ח בטבת התשסב

שאלה

בס"ד

א) אמרו לי שאין שום חיוב עפ"י הגר"א (נראה לי), שצריך לדאוג שה"עטרה" של הטלית תהיה על הראש, ושהו מזלזל במי שמקפיד על זה.

המי ההלכה בענין?

ב) כמו כן אמרו לי שהאר"י ז"ל (אם אני לא טועה) ישב בזמן קריאת-התורה, וכן כתב בספריו, שמשתמע משם שיש ענין דווקא לשבת בזמן קריאת-התורה.

אם בכל זאת חשקה נפשי לעמוד, מכל מיני סיבות, האם במצב שבו אני עומד לא כדי להישאר ער, או בגלל בעיה טכנית (שאין מקום לשבת), האם במצב כזה אני צריך לשבת???

בתודה מראש ובברכת שבוע טוב!!!

תשובה

בס"ד

א] לא יכול להיות שהגר"א היה מזלזל בדבר שכתוב בגמרא. ולכן אמור למי שאמר לך "לא יכול להיות".
הטוב ביותר להניח את הטלית על הראש כל התפילה.

ב] אמת היא שהאר"י ז"ל אמר לישב בעת קריאת התורה, אבל אם אתה עומד למניעת שינה אין בכך חשש, ואם בלי זה חשקה נפשך לעמוד זה לא הכי טוב אך אין בכך "איסור" כי זו לא הלכה בדרגות של "איסור" אלה של "הנהגה". ולכן אם אין בזה גאוה על מישהו אחר שלא עומד, ואין בכך מחלוקת עם מישהו, ואין בכך "התגודדות" - אין בכך מניעה.
אבל כאמור הטוב יותר הוא לשבת בעת קריאת התורה.