טלית כבגד עליון

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/01/11 07:07 ו בשבט התשעא

שאלה

שלום רב,

הם יש הקפדה שבזמן התפילה הטלית תהיה הבגד העליון ביותר? כלומר, שלא להתעטף מעל הטלית במעיל וכד'?

שאלתי הן מצד ההלכה, והן מצד הקפדות של פנימיות התורה (מצד שהטלית היא "ור המקיף" ואסור שמשהו "יחצוץ").

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,
התשובה לשאלתך כתובה בשלחן ערוך (סימן כד סעיף א):
"...ונכון להיות כל אדם זהיר ללבוש טלית קטן כל היום כדי שיזכור המצוה בכל רגע... ונכון ללובשו על המלבושים. לפחות יזהר שיהיה לבוש ציצית בשעת התפלה"
וכן בסימן ח סעיף יא:
"עיקר מצוַת טלית קטן ללובשו על בגדיו, כדי שתמיד יראהו ויזכור המצוות".

אמנם בסימן ח - יש הערה של המשנה ברורה (בעקבות המגן אברהם) שלפי הקבלה טלית קטן צריך להיות תחת בגדיו. אבל ודאי מתוך כך עולה שהטלית גדול יהיה מעל כל המלבושים.