טלוויזיה ואינטרנט

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/09/12 04:45 יא בתשרי התשעג

שאלה

בס''ד

שלום הרב.

מה הדרך הכי טובה בשבילי להוכיח לאבא שלי מבחינה הלכתית שאין היתר לטלוויזיה או לאינטרנט לא כשר? אשמח אם תענה מהר כי כל רגע שיש לי טלוויזיה ואינטרנט לא כשר בבית גורם לי עצב. תודה.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

תבקש לקתן את הענין בשבילך,

כך יש יותר סבירות שהדבר יתקבל,

מצות תוכחה מאוד קשה, ולפעמים יוצרת התנגדות יותר גדולה מאשר אילו לא נאמרה,

לכן כאמור, עדיף לבקש את התיקון בשבילך, תאמר עד כמה זה מטריד אותך,

באינטרנט הבעיה פחות קשה כי סינון לא מצריך הוצאת המחשב מהבית, בטלוויזיה הבעיה יותר קשה, אבל אפשר למצא גם פתרונות חלקיים, למשר להכניס את הטלויזיה לחדר ולא לתת לה לתפוס את המקום המרכזי בחדר מגורים.

כל זה כמובן מתוך כבוד וזהירות בדיבור עם ההורים.

בברכה,

דני ארגמן