טכס השבעה בתשעת הימים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/06/02 01:43 יא בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד, עש"ק פ' בלק.

שלום רב לאוהבי תורתך,

ברוך ה', זכיתי להיות מדריך בתנועת בני עקיבא ולאחרונה אני וחברי לצוות ערכנו "לוח חופש" לחניכים, וראינו כי החופש קצר והפעילויות רבות, וצריך לעשות גם פעילות אחת בתשעת הימים. האם מותר לעשות "השבעה" לשבט נבטים, כאשר במהלך ההשבעה החניכים חושבים שחטפו אותם וחלק לא קטן מהם בוכים, אבל בסוף הם מקבלים תעודה שהם חברים בבנ"ע וכו', ולרוב אח"כ לא ממש מתבדחים על כך ש"מתחו" אותם, אלא דיי מתעצבנים על המדריכים, בתשעת הימים?

תשובה

ב"ה

הראל שלום,

נפסקה הלכה שמשנכנס חודש אב ממעטין בשמחה ולכן לא כדאי לתכנן פעילות שיש בה שמחה יתירה "צחוקים" ו"קטעים".

אני מניח שכמדריך יש לך כוונות חינוכיות בטכס ההשבעה. אני מניח שאתה מעוניין לעורר בחניכיך את הרצון הפנימי, את המוטיבציה ובכך לחבר אותם אל התנועה.

חובה עליך לבחור פעילות כזו שתשרת את מטרותיך, ואם החניכים מתעצבנים על המדריכים ש"מתחו" אותם בהשבעה – מה הרווחת?

בברכה,
עוזיאל