טיסה ביום השביעי

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 07/08/02 01:19 כט באב התשסב

שאלה

לכבוד כבוד הרבנים

השאלה שלהלן נשאלה בפורום דתיים חילונים, משואל חילוני למשתתף דתי.

אבקשכם שתתייחסו לשאלה, ולהוסיף לתשובה, נימוק ומקורות

בכבור רב

"אדם ממריא במטוס קל ביום ראשון בבוקר וטס מזרחה .

הוא טס במשך ימים אותם הוא סופר לפי השקיעות .

לקראת השקיעה השישית טייסינו בהיותו יהודי שומר מצוות מחליט לנחות שכן אם תשקע השמש תיכנס השבת .

לגמרי במקרה הוא השלים סיבוב סביב כדור הארץ ובמקום בו הוא נמצא רק יום חמישי בערב .

השאלה : האם עליו לשבות כי השבת מתחילה ( ולעשות כל מה שמתחייב מכך ) או אולי עליו להתעלם ממה שספר ולהתנהג כאילו זה יום חול שביעי ברציפות ? "

תשובה

קימי שלום רב,

השבת היא דבר אובייקטיבי ולא סובייקטיבי, השאלה איזה יום היום במקום בו אתה נמצא כרגע ולא לפי השקיעות שאתה עברת. לעומת זאת בספירת העומר שבו הענין הוא ספירה של האדם בכל יום, שם תיקבע הספירה לפי מספר השקיעות שלי. כלומר "הטייס" יכול להמשיך לטוס כיון שבמקום בו הוא נמצא כרגע עדיין לא שבת.
בעז"ה אם הפנאי יאפשר אשלח גם מקורות.

בברכה

צבי קוסטינר