טיול עם החבר (דחוף!!!)

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/06/02 16:58 כ בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

שלום!

אני בת 18 ואני יוצאת עם בחור כבר שנה וב"ה הכל טוב.כמובן שלקשר שלנו יש מטרה ברורה -חתונה כשהוא יהיה בעזר ה' בישבת הסדר בשיעור ב'(עוד כשנה וחצי)

החלטנו לנסוע לטיול של כמה ימים לגולן וכמובן שנעשה הכל "כהלכתא" הכוונה ששנינו יודעים שאנחנו לא נישן בדיוק באותו מקום.

עכשיו הבעייה שלי היא שאבא שלי לא מרשה לי כיוון שיש מזה "מראית עין" האם יש באמת איסור בכך.אנחנו סה"כ רוצים לטייל ביחד כי שנינו אוהבים לטייל אז למה שלא נעשה את זה ביחד???

תודה מראש!!!

תשובה

ב"ה

שלום.

לטייל בארץ ישראל זו מצווה.
ולטייל ביחד איתו בארץ ישראל זו מצווה שבאה בכמעט עבירה.

אתם מתכוונים להתחתן--מזל טוב.
אני לא מבין למה למשוך את זה עוד שנה וחצי?
אם אתם מתאימים ורוצים אז קדימה תתחתנו!!

דעי לך כי באופן עקרוני לא צריך למשוך את הזמן כל כך הרבה זה לא טוב,
זה לא בריא,

ואם יש איזשהוא צורך לחכות הרבה זמן :
יש למעט בפגישות פיסיות -להפגש לצורך ולהכרח.
אפשר לאזן ולהתכתב או לשוחח,
טיול לשלושה ימים ברמת הגולן יכול להעמיד אותכם
בניסיון שאולי ..
ורק אולי לא תוכלו לעמוד בו.
גם דוד מלך ישראל אמר לי זה לא יקרה!
לי יש גבולות.וגם רבי ישמעל כהן גדול.וגם ברוריה.וגם

למה?
למה להכנס לסיטואציה של ניסיון?
למה להכנס ל"כמעט עבירה"?

יש לכם רגש אהבה בריא יש בינכם משיכה בריאה
חכו עוד קצת , עד החתונה.
ואז מוכלו להיות חופשים ומאושרים.

מזל טוב!

עוזיאל

ולעצם העיניין