טיול מהעבודה בשלשת השבועות

חדשות כיפה הרב אייל קרים 10/06/02 07:00 ל בסיון התשסב

שאלה

בחברה בה אני עובדת, מתקיימת טיול מחלקתי בשלשת השבועות (לא בתשעת הימים). הטיול כוללת שייט בסירה וטיול רגלי. הטיול הוא "יום כיף" אך יש גם אלמנט של גיבוש בין אנשי הצוות וכו' שגורם לכך שיציאה לטיול חשובה בעיני המנהל שלי. האם ראוי לצאת לטיול כזה בשלשת השבועות.

תשובה

מאחר שמתאריך י"ז תמוז ממעטים בשמחה, והטיול כהגדרתך הוא "יום כיף", שבמהותו הוא ריבוי שמחה ולא מיעוט שמחה, אין היתר לקיימו. בספר משא חיים לר' חיים פלאג'י (דף ב אות ג) כתב שעשו הסכמה ותקנה בכח תורתנו הקדושה, שמיום שבעה עשר בתמוז עד אחר תשעה באב, לא יוכל שום בר ישראל לטייל בגנות ובפרדסים ועל שפת היום והנהר וכו'. ואין בטענה של גיבוש צוות העובדים כדי למנוע איסור זה.