טיול בתשעת הימים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/07/11 21:13 יא בתמוז התשעא

שאלה

שלום רב לכבוד הרב,

במקום עבודתי עושים טיול לצוות בתשעת הימים, הטיול הוא לירושלים- עיר דוד, מנהרות הכותל וארוחת ערב במסעדה.

האם מותר ללכת או לא?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לכתחילה ראוי שלא לטייל בתשעת הימים - אלו ימים שלא שמחים בהם.
יש מקום להתיחס אחרת לטיול בירושלים, ועוד בעיר דוד ומנהרות הכתל. אפשר לראות בו דווקא ביטוי לאוירה של אבל על חורבן המקדש והעיר.

עדיין עלינו לברר את האוירה של הטיול. אם זה טיול שמח עם שירים וצחוקים - אין לכך מקום. אבל אם יש אוירה של כובד ראש בתוך סיור לימודי, אפשר לראות בכך עניין ראוי לכתחילה. באים לירושלים ולעיר דוד בתשעת הימים כדי ללמוד מה אבדנו בחורבן הראשון והשני.

גם המסעדה לא פסולה בפני עצמה אלא בשאלה של האוירה שבה מתנהלת הסעודה.
לסיכום - כל מה שיש בו שמחה אסור בתשעת הימים. כל מה שנעשה בלא שמחה אלא ברצינות שהולמת את הימים הללו יש לו מקום.