טיולים וצניעות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/07/19 11:29 כא בתמוז התשעט

שאלה

איך אפשר לטייל בארץ ולהנות מ"מה רבו מעשיך ה'" וגם לשמור על העינים ולהקפיד על תפילה במיניין?

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

סוגיית הגמרא "הנאה הבאה לו לאדם בעל כורחו" היא הבסיס ההלכתי היסודי לאפשרות להיות מעורב בחיים, על אף שהם לא מושלמים.

אפשר אפוא לטייל בארץ, ואין אדם שאינו מסוגל שלא להעסיק את עצמו בלבושן הלא-צנוע של נשים אחרות. ברם, אם זה משתלט עליך - אפשר שאכן אסור לך לטייל.

תפילה במניין - בדרך כלל, בארץ ישראל, אין בעיה להתפלל במניין.

כל טוב