טוסט עם פסטרמה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/11/11 19:46 יז בחשון התשעב

שאלה

שלום הרב.רציתי בבקשה לדעת האם מותר לעשות טוסט עם פסטרמה בטוסטר שעושים בו טוסט עם גבינה צהובה ולשים נייר אפייה עבה או אפילו 2 שיעטפו את הטוסט טוב שלא תצא הפסטרמה תודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הדבר אסור לחלוטין.

על פי ההלכה כלים 'בולעים' את טעם המאכל שיש בתוכם - בלי קשר לעובי הכלי. לכן יש לנו כלים 'בשריים' ו-'חלביים', וכן תנורים בשריים וחלביים (אלא אם כן מגעילים אותם).

יש מקילים בנושאים כאלה רק במקרו גל מפני ששם האוכל מתחמם מתוכו, האריזה וחלל התנור נשארים קרים. אבל בתנור אפיה או בטוסטר - החום מוקרן מבחוץ וכל חלל הכלי לוהט מחום - לכן טעם המאכל עובר את כל העטיפות.