טומאת נעליים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/08/13 16:54 ז באלול התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

ידוע לי שכאשר נוגעים בנעליים צריכים לשטוף ידיים כי הם טמאות.

שאלתי היא,האם צריך לשטוף ידיים אם אני נוגע רק בשרוכים ולא בנעליים?

תודה...

תשובה

בס"ד
שלום רב,

שאלתך זוכה לתשובה יפה ומנומקת באתר 'הלכה יומית'
עיין
http://www.halachayomit.co.il/displayRead.asp?ReadID=2288

סיכום הדינים:
לאחר נגיעה בנעליים או ברגליים, יש ליטול ידיים. ונכון ליטול ידיים שלש פעמים לסירוגין.

אין צורך ליטול על ידי כלי. אלא יכניס תחילה יד ימין תחת זרם המים היוצאים מן הברז, ואחר כך יד שמאל, ושוב יעשה כן שלש פעמים.

הנוגע בנעליים חדשות שלא ננעלו מעולם, אינו חייב ליטול ידיו. והנוגע בגרביים נקיות, אינו נוטל ידיו.

הנוגע בשרוכי הנעליים, ולא נגע בנעל עצמה, אינו צריך ליטול ידיו.