טומאת נידה כשנוגעים באחים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/04/02 16:17 יא באייר התשסב

שאלה

בס"ד

שלום רב!

כידוע לי איסור נגיעה נובע מכמה סיבות חשובות ומעמיקות ביותר ואף מסיבה הלכתית- דיני טהרה.

בת אשר נמצאת בימי נידתה אינה רשאית לגעת אפילו בבעלה מטעמי טומאה.

יצא לי לדבר על זה עם חברה שלי ופתאום היא שאלה אותי איך זה שבאחים שלה מותר לה לגעת?! הרי היא מטמאת אותם! מה ההבדל?

בתודה מראש

רותי

תשובה

בס"ד

איסור נגיעה אינו מטעם דיני טומאה אלה מדיני קירבה ואישות. ובאחים קטנים אין בעיה בתחום הזה.

אמנם כדאי לדעת שהיו "מקובלים ואנשי קודש" רגישים מאוד לדיני טומאה גם בימינו שאין בית המקדש קיים.

הם לא היו יכולים לשהות לא עם איש טמא ולא עם אשה טמאה. אנשים אלו היו מקפידים מאוד לטבול במקוה או במעין להטהר כל הזמן, ובמיוחד אחרי שהות במחיצת אנשים שיש בהם טומאה.

כמובן כל זה בצניעות ועדינות שלא לפגוע ח"ו במישהו.

גם בימינו יש אנשים נסתרים כאלו. אבל לרוב ככל בני אדם ההלכה היא כמו שכתבתי לעיל ובודאי באחים קטנים שלא שייכות כל החומרות הללו.