טומאה

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 31/03/19 01:02 כד באדר ב'

שאלה

ב"ה

שלום כבוד הרב הלל מרצבך

כתוב בספר החינוך מצוה קנט - מצות טומאת שמונה שרצים

"ונוהגת בכל מקום ובכל זמן בזכרים ונקבות, לענין שכל שנטמא בשרצים נקרא טמא, ולא יעלה מטומאה עד שיטבול במים כדינו. ומכל מקום עכשיו שאין לנו בעוונותינו לא מקדש ולא טהרות, אין לנו למנותה בחשבון מצוות הנוהגות".

מדוע צריך בית מקדש כדי לטבול לטומאה זו ?

תודה ממשה

תשובה

משה,

שלום וברכה,

אם הבנתי נכון את שאלתך, אתה שואל למה היום לא טובלים מטומאת שרצים?

נראה לי לענות, שאם מישהו רוצה הוא בוודאי יכול לטבול, אך מכיוון שאיננו אוכלים טהרות (כיוון שאין בית מקדש), אין צורך לטבול מטומאת שרצים.

ולכן לא מקפידים אף על טבילה זאת עד שיבנה המקדש, ותהיה לנו את האפשרות לאכול טהרות.

מקווה שעניתי לך.

בהצלחה רבה

הלל