טוב ורע בעולם

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 12/09/11 00:39 יג באלול התשעא

שאלה

שלום קודם כל באמת רציתי להגיד תודה רבה על הזמן והחשיבה שאתם משקיעים באתר המדהים הזה אז תודה יש לי כמה שאלה ואני ממש אשמח אם תוכלו לענות לי עליה .אם ידוע שהכל לטובה בעולם והקב״ה הוא רוצה רק להטיב עם הבריות שלו אז מה עם השטן השטן הוא לא גורם דברים רעים? תודה רבה

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

שאלה חשובה,
ה´ הוא מקור הטוב בעולם

אם רואים רע בעולם יש לו מספר מקורות,

אחד - מה שאדם או עם מזיק לאחר,

שני - אסונות טבע, וזה לא שכיח,

ומקור שלישי - אלו מעשים שאדם מזיק לעצמו, באוכל שהוא עושה, בהתנהגות שהוא מסגל לעצמו, בנטיות שליליות שמתרגל אליהם או מאמץ אותם וכדומה,
וזה רוב הרע שאדם פוגש, ולפעמים על דברים אלו יש לו טענות כלפי הקב"ה.

השטן הוא לא מקור הרע, אלא הוא מסית את האדם ללכת אחרי נטיות ומעשים שליליים, כמו שאמרו חז"ל :"הוא יצר הרע הוא השטן", ואם אדם נשמע לו גם הרע יבא אליו בהמשך או בעולם הזה או בעולם הבא.

לפעמים , בגלל בחירת האדם בדרך לא מוסרית, ה´ מסתיר פניו ממנו, ולא משגיח עליו, ואז פוקדים אותו כל מיני אסונות ודברים רעים, ושוב אדם שואל שאלות כלפי ה´.

על כל פנים מה´ לא יוצא הרע,
כמו שכתוב במגילת איכה, גם במדרש מסוכם הענין הזה במילי: אין דבר רע יורד מהשמים,
להרחבה בענין, עייני במורה נבוכים חלק ג פרקים ח-יא.

בברכת שני טובה,

דני ארגמן