טהרה..?!?!

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/11/09 00:26 כא בחשון התשע

שאלה

כבוד הרב, שלום!

אני בת 18 ואני בתהליך של ניקוי עצמי מכל מיני דברים מהעבר..חטאים וכדו'..

שאלתי היא האם יש עניין/מותר ללכת למקווה אחרי ניקוי שכזה?או שזה דבר שכדאי רק לפני חתונה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אישה הולכת למקוה רק לטהרה שלקראת הנישואין. זו תקנת חכמים שבאה למנוע תקלות קשות, לכן כל צעירה צריכה להקפיד על תקנה זו.
מלבד זאת קשה להגדיר מצב שנקרא "אחרי ניקוי". כמו בנקיון של דברים מורכבים ורגישים, גם בנקיון האישי ככל שמנקים יותר מוצאים עוד דברים ומקומות שאפשר וצריך לנקות. הניקוי נמשך כל החיים.
ודאי שאת יכולה להגדיר לעצמך מטרות ועם השגת מטרה מסוימת לשמוח על כך ולהודות לקב"ה שנתן לך כשרון וכוח לנקות את עצמך עד המקום הזה - בינתיים.
את יכולה לציין את ההודיה הזאת בתפילה במקום קדוש - בכותל או במערת המכפלה או בקברי צדיקים ומקומות קדושים.
בהצלחה!